fbpx

Koreczki z tortilli z krewetkami i wakame

700 700 Casa del Sur

Macie ochotę na szybką przekąskę w meksykańsko-azajtyckim stylu? Deliciousplace przychodzi właśnie z takim pomysłem. W rolach głównych nasz meksykański wrap i Wakame House of Asia.

  • Liczba porcji: 6
  • Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Wakame włóż do miski i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Odstaw na 10 min, po czym odcedź. Po ostudzeniu posiekaj na mniejsze kawałki.
  2. Twarożek wymieszaj z ogórkiem, koperkiem, solą i pieprzem.
  3. Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i zagotuj. Wlej sos sojowy i wrzuć krewetki. Gotuj 2 minuty i odcedź.
  4. Na tortilli rozsmaruj twarożek z ogórkiem, a na nim rozłóż trochę wakame. Ułóż 3 liście sałaty i polej 1 łyżką majonezu. Zwiń wrapa ciasno w roladkę.
  5. Tortille pokrój na kawałki ok. 3 cm. Na wykałaczki nabijaj po 1 krewetce oraz po 1 roladce z tortilli. Koreczki udekoruj koperkiem i plasterkami limonki.