Będą idealne na śniadanie, obiad, kolację, a nawet na imprezę! Meksykańskie naleśniki z awokado i czarną fasolą to przepyszna propozycja od naszego Szefa Kuchni. Sprawdźcie jak szybko i prosto je zrobić. Pomidorowe ciasto na naleśniki z pewnością zrobi szał.
- Ilość porcji: 2
- Czas: 15 minut
- Poziom ostrości: 1
Składniki:
- 200 g Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 1 łyżeczka Ostrego sosu BBQ z papryki Jalapeno Casa de Mexico
- 1 łyżeczka Ostrego sosu z zielonej papryki Jalapeno Casa de Mexico
- 1/2 łyżeczki Przyprawy Chili Con Carne Casa de Mexico
- 50 g cebuli pokrojonej w piórka
- 50 g papryki czerwonej pokrojonej w paski
- 1 awokado pokrojone w drobną kostkę
- 50 g rukoli
- 50 g serka śmietankowego
- 100 g pomidorów z puszki drobno pokrojonych
- 4 łyżki posiekanej kolendry
Ciasto naleśnikowe:
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 150 g rozpuszczonego masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- Szczypta soli
- Olej do smażenia
Składniki:
- Składniki na ciasto połącz ze sobą przy pomocy miksera i odstaw na 10-15 minut. Naleśniki smaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
- Serek śmietankowy wymieszaj z awokado, 1 łyżką kolendry i dopraw sosem z zielonej papryki jalapeno.
- Na patelni podsmaż cebulę oraz paprykę przez 3-4 minuty, następnie dodaj pomidory, przyprawę chili con carne i smaż kolejne 5 minut. Pod koniec dodaj odsączoną fasolę, pozostałą kolendrę, dopraw sosem BBQ, wymieszaj.
- Naleśniki posmaruj serkiem z awokado, nałóż farsz, dodaj rukolę i zwiń.