fbpx

Meksykańskie naleśniki z awokado i czarną fasolą

1024 1024 Casa del Sur

Będą idealne na śniadanie, obiad, kolację, a nawet na imprezę! Meksykańskie naleśniki z awokado i czarną fasolą to przepyszna propozycja od naszego Szefa Kuchni. Sprawdźcie jak szybko i prosto je zrobić. Pomidorowe ciasto na naleśniki z pewnością zrobi szał.

  • Ilość porcji: 2
  • Czas: 15 minut
  • Poziom ostrości: 1

Składniki:

Ciasto naleśnikowe:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 150 g rozpuszczonego masła
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia

Składniki:

  1. Składniki na ciasto połącz ze sobą przy pomocy miksera i odstaw na 10-15 minut. Naleśniki smaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
  2. Serek śmietankowy wymieszaj z awokado, 1 łyżką kolendry i dopraw sosem z zielonej papryki jalapeno.
  3. Na patelni podsmaż cebulę oraz paprykę przez 3-4 minuty, następnie dodaj pomidory, przyprawę chili con carne i smaż kolejne 5 minut. Pod koniec dodaj odsączoną fasolę, pozostałą kolendrę, dopraw sosem BBQ, wymieszaj.
  4. Naleśniki posmaruj serkiem z awokado, nałóż farsz, dodaj rukolę i zwiń.