Nachosy inaczej? Proszę bardzo! Wypróbuj nasz przepis na tę meksykańską przekąskę w słodkiej wersji. Połączenie wytrawnych, słonych nachosów z rozkosznie słodkim karmelem to strzał w 10! Doskonale sprawdzi się podczas wieczornego spotkania ze znajomymi.
- 2 porcje
- Czas: 10 minut
- Poziom łatwości: 1
Składniki:
- 1 Op. Wrapów pszennych
Sos karmelowy:
- 100 g cukru kokosowego BIO
- 50 g masła
- 100 ml śmietanki 36%
Sposób przygotowania:
- Do szerokiego garnka wsyp cukier i rozprowadź go po całej powierzchni. Delikatnie podgrzej przez kilka minut tak, aby się rozpuścił i stał się brązowy. Nie mieszaj.
- Zmniejsz ogień do minimum i dodaj masło. Mieszaj aż całość się rozpuści i połączy z karmelem. Dodaj śmietankę, a następnie wyłącz ogień i mieszaj aby masa uzyskała jednolitą konsystencję. Przelej do słoiczka i przestudzić.
- Tortille potnij na trójkąty i zrumień na łyżce oleju (na dużej patelni). Możesz je też upiec wcześniej bez tłuszczu. I podawaj z sosem.