Nachosy to jedna z najsłynniejszych przekąsek meksykańskich. To także niezawodny HIT na wszelkiego rodzaju imprezach czy spotkaniach towarzyskich. Można jeść je prosto z opakowania, albo… stworzyć pyszne danie, którym Twoi znajomi długo będą się zachwycać. My wykorzystaliśmy serowe tortilla chips, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby przepis zmodyfikować i nadać mi odrobiny pikantności wybierając te o smaku papryki chili.
2-4 porcje, Czas przygotowania 15 min.
Składniki:
- 1 opakowanie tortilla chips serowe
- 50 g sera cheddar lub gouda startego na grubych oczkach
- 1 puszka pasty z czarnej fasoli
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku
- 1 salsa serowa lub guacamole
Sposób przygotowania:
- Cebulę i czosnek przesmaż na złoto. Połącz z pastą z czarnej fasoli dopraw solą i pieprzem.
- Do żaroodpornej miski przełóż pastę, dodaj tortilla chips i posyp startym serem.
- Zapiekaj w piekarniku przez 5 min w temperaturze 180*C.
- Podawaj z ulubioną salsą.