fbpx

Paprykowe mumie z mięsnym farszem

700 700 Casa del Sur

Strach się zakochać w tych paprykowych mumiach! Paprykowe straszydła z soczystym mięsem i aromatycznymi przyprawami Casa del Sur to HIT na Halloween. Za przepis dziękujemy smuklewidelce.

  • Czas przygotowania: 45 minut
  • Poziom trudności: łatwy
  • Ilość porcji: 2

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż na złoto. Następnie dodaj kurczaka i smaż około 5 minut. Dopraw przyprawą do taco i solą.
  2. Kukurydzę obkrój wokoło i dodaj ziarna, papryczki pokrój drobno i dorzuć do mięsa, a całość zalej passatą i wodą. Gotuj na wolnym ogniu około 15 minut.
  3. Papryki przekrój wzdłuż, każdą wypełnij gotowym sosem i posyp startym serem.
  4. Ciasto francuskie pokrój na cienkie paski (wzdłuż dłuższego boku) i owiń nimi papryki.
  5. Gotowe posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz ok. 20 minut w 180 stopniach, aż skórka się zarumieni.