fbpx

Pieczone roladki z tortilli Waffle.plantation

1024 1024 Casa del Sur

Prosty przepis na przekąskę, która zachwyci każdego – Pieczone roladki z tortilli! Zaledwie 30 minut wystarczy, aby stworzyć pyszne roladki z delikatnym serkiem śmietankowym, serem cheddar i świeżą papryką, wszystko otulone w miękkiej tortilli. Idealne na imprezy, spotkania z przyjaciółmi czy szybki lunch. Pieczone do chrupiącej perfekcji, podawane z wyrazistą salsą warzywną – to przepis, który musisz wypróbować! Za przepis dziękujemy Waffle.plantation.

  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Poziom trudności: łatwy
  • Ilość sztuk: ok. 24 roladki

Składniki:

  • 1 opakowanie Wrapów pszenny 20 cm Casa de Mexico
  • 250 g śmietankowego serka kanapkowego
  • 250 g sera cheddar (lub innego żółtego)
  • 200 g papryki pokrojonej w drobną kostkę
  • Świeża kolendra

Do podania: Salsa warzywna Casa de Mexico

Przygotowanie:

  1. W misce wymieszaj ze sobą: serek kanapkowy, paprykę, starty cheddar i świeżą kolendrę.
  2. Wyłóż ok. 2 łyżki farszu na tortillę, wysmaruj (zostawiając cienki brzeg tortilli suchy). Zwiń tortillę w rulon. Pokrój w paski tworząc roladki.
  3. Umieść roladki na papierze do pieczenia. Piecz do zarumienienia w 180 stopniach ok. 15-20 minut. W połowie pieczenia możesz przewrócić roladki na drugą stronę.
  4. Podawaj z dipem meksykańskim Casa de Mexico