To nie jest zwykła pizza. To jej szybsza, lżejsza i bardziej ognista siostra z Meksyku! Tortilla zamiast ciasta, jalapeño zamiast nudy i gotowe w 15 minut. Kto nie spróbuje, ten traci!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 16 Papryk Jalapeno zielonych lub czerwonych krojonych Casa del Sur
- 4 Wrapy pszenne 25 cm Casa del Sur
- 3 łyżki Sosu taco Casa del Sur lub 3 łyżki Salsy warzywnej Casa del Sur
- 1/4 łyżeczki Przyprawy do Taco Casa del Sur
- 150 g startego sera mozarella
- 1 cebula pokrojona w cienkie piórka
- 50 g cukinii pokrojonej w cienkie plastry
- 20 g rukoli
- Sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Kilka listków bazylii
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 200°
- Cukinię posyp przyprawą do taco, solą oraz pieprzem, polej oliwą i delikatnie wymieszaj.
- Wrapy posmaruj sosem do taco, posyp serem i kolejno rozłóż dodatki: cebulę, cukinię oraz papryczki jalapeno. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 8-10 minut.
- Gotową pizzę podawaj z listkami bazylii oraz rukoli.