Z przyprawą do taco i wrapami Casa del Sur zrobisz efektowne danie szybciej, niż myślisz. Prosto z patelni – chrupiące, sycące i idealnie meksykańskie!
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 4 Wrapy kukurydziane 25 cm Casa del Sur
- 50 g Czarnej fasoli Casa del Sur
- 1 łyżeczka Przyprawy do Taco Casa del Sur
- 200 g mięsa mielonego wołowego
- 1/2 białej cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 2 ząbki czosnku drobno posiekanego
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki ketchupu
- 2-3 łyżki oleju
- 50 g sałaty lodowej
- 1 pomidor pokrojony w plastry
- 1 cebula czerwona pokrojona w cienkie plastry
- 100 g sera tartego cheddar
Sos:
- 2 łyżeczki Ostry sos z zielonej papryki Jalapeno Casa del Sur
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka posiekanej kolendry
Sposób przygotowania:
- Przygotuj sos mieszając ze sobą wszystkie jego składniki.
- Na patelnię wlej olej. Podsmaż cebulę i czosnek, następnie dodaj mięso mielone i smaż aż uzyska rumiany kolor. Po tym czasie dodaj fasolę, koncentrat i ketchup. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku przyprawą do Taco.
- Z dwóch wrapów wytnij większe kółka.
- Na środku całej tortilli połóż połowę mięsa i polej sosem. Na wierzch ułóż wykrojonego, mniejszego wrapa. Posmaruj ponownie sosem, dodaj warzywa i posyp serem. Zwiń brzegi. Tak przygotowaną tortillę podsmaż na suchej patelni z obu stron, zaczynając zawinięciem do dołu.