Ten wrap to dowód, że szybkie może być pyszne — wystarczy kilka składników i zero stresu w kuchni. Idealny poranek? Mamy to na talerzu! Za przepis dziękujemy Pyszne Kadry.
- Czas przygotowania: 10 min
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 1
Składniki:
- 1 Torilla Wrap chilli Casa del Sur
- 1/2 łyżeczki Przyprawy do Burrito Casa del Sur
- 1/2 łyżeczki masła
- 2 jajka
- 1/2 awokado
- 50 g wędzonego łososia
- Listek sałaty
- Plaster pomidora
- 1 łyżka kremowego serka
- 1 łyżeczka kaparów
Przygotowanie:
- Na patelni rozpuść masło. Wlej roztrzepane jajka i smaż przez 2-3 minuty, aż lekko się zetną.
- Przykryj jajka płatem tortilli i delikatnie dociskaj. Smaż jeszcze 2-3 minuty, aż tortilla lekko się zarumieni.
- Przełóż całość na deskę lub talerz. Następnie nacinaj tortillę wzdłuż od środka do brzegu.
- Na jednej ćwiartce rozsmaruj awokado, na drugiej ułóż wędzonego łososia, na kolejnej listki sałaty i plasterki pomidora.
- Ostatnią ćwiartkę posmaruj kremowym serkiem i posyp kaparami.
- Złóż tortillę na cztery części i gotowe!