fbpx

Meksykańskie tacos z krewetkami i zielonymi dodatkami

1024 1024 Casa del Sur

Co jest pyszne, soczyste, a jednocześnie chrupiące? To nasze TACOS! Dzięki krewetkom danie to nabiera niesamowitego lekko słonego posmaku który zostanie Wam w pamięci na dłużej. Koniecznie spróbujcie wykonać ten przepis w domu i podzielcie się nim ze swoimi znajomymi – będą zachwyceni!

  • 2-4 porcje
  • Czas: 30 min
  • Poziom pikantności: 2
  • Poziom łatwości: 1

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie usmaż na nim krewetki po 30 sekund z każdej strony. Odłóż je na ręcznik papierowy w celu odsączenie nadmiaru oleju, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W misce delikatnie wymieszaj krewetki, kaktusa, jalapeno, awokado oraz kolendrę. Dopraw do smaku przyprawą do taco.
  3. Wypełnij muszelki taco przygotowanym farszem i udekoruj listkami kolendry oraz kiełkami słonecznika.
  4. Podawaj z sosem do taco.