Co jest pyszne, soczyste, a jednocześnie chrupiące? To nasze TACOS! Dzięki krewetkom danie to nabiera niesamowitego lekko słonego posmaku który zostanie Wam w pamięci na dłużej. Koniecznie spróbujcie wykonać ten przepis w domu i podzielcie się nim ze swoimi znajomymi – będą zachwyceni!
- 2-4 porcje
- Czas: 30 min
- Poziom pikantności: 2
- Poziom łatwości: 1
Składniki:
- 1 opakowanie taco shells
- 4 łyżki kaktusa marynowanego
- 2 łyżki papryczki jalapeno marynowanej
- 1 łyżeczka przyprawy do taco
- 4 łyżki sosu do taco
- 8 krewetek obranych i oczyszczonych
- 1 dojrzałe awokado drobno pokrojone
- 1 opakowanie kiełków słonecznika
- 1 pęczek kolendry
- 1 łyżka oleju roślinnego
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzej olej, a następnie usmaż na nim krewetki po 30 sekund z każdej strony. Odłóż je na ręcznik papierowy w celu odsączenie nadmiaru oleju, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
- W misce delikatnie wymieszaj krewetki, kaktusa, jalapeno, awokado oraz kolendrę. Dopraw do smaku przyprawą do taco.
- Wypełnij muszelki taco przygotowanym farszem i udekoruj listkami kolendry oraz kiełkami słonecznika.
- Podawaj z sosem do taco.