Poczuj smak ulicznego Meksyku w swojej kuchni – szybkie tacos z wyrazistym sosem i soczystym kurczakiem.
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15
Ostrość: 2
Składniki:
- 8 szt. Taco shells Casa del Sur
- 1 słoik Sosu taco Casa del Sur
- 2 łyżeczki Przyprawy do taco Casa del Sur
- 200 g piersi z kurczaka
- 2 awokado odmiany Hass pokrojone w plastry
- 1 limonka
- 50 g posiekanej kolendry
- 2 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
- Kurczaka wymieszaj z przyprawą do taco oraz olejem i odstaw na 15 minut. Następnie usmaż na grillu lub patelni i pokrój na plastry, wymieszaj z połową ilości kolendry.
- Awokado skrop sokiem z limonki.
- Muszle do taco delikatnie podpiecz w piekarniku, a następnie nałóż do nich awokado, kurczaka, całość polej sosem taco i udekoruj pozostałą kolendrą.