fbpx

Tacosy na śniadanie

1024 1024 Casa del Sur

Znudziły Ci się klasyczne kanapki? Zrób śniadaniowe tacosy w 20 minut! Mięciutka jajecznica, kremowe awokado, chrupiące taco shells i odrobina ostrości z jalapeño – brzmi jak dobry poranek? Z dodatkiem świeżej kolendry i limonki – to smak Meksyku o poranku!

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min
Ostrość: 1

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzaną patelnię dodaj masło, wybij rozmącone jajka i smaż aż się zetną. Przełóż do miski.
  2. Do miski dodaj awokado, sok z limonki, sól oraz oliwę z oliwek. Wymieszaj.
  3. Pokrój papryczki jalapeno na drobniejsze kawałki.
  4. Do muszelek taco nałóż kolejno: awokado, jajecznicę, jalapeno oraz kolendrę.