Wraz z yummy_fotografia_kulinarna mamy dla Was świetny pomysł na talerz przekąsek idealny na imprezę. Zachwyć znajomych i zafunduj im meksykańską fiestę. Przydadzą Ci się do tego nasze aromatyczne produkty takie jak: sos do taco i muszle, salsa guacamole, wrapu itp.
- Czas: 40 min
- Porcje: 4-6
Składniki:
Serowe Quesadilla
- Czas przygotowania: 10 minut
- Składniki na 4 porcje:
Składniki:
- Opakowanie Wrapów pszenny 25 cm Casa de Mexico
- Sos taco Casa de Mexico – wedle uznania
- 6 plastrów ulubionego sera żółtego
- Oregano
Sposób przygotowania:
- Na placek tortilli połóż plastry sera i posyp oregano. Przykryj drugim plackiem tortilli i zegnij na pół.
- Rozgrzej dobrze patelnie i połóż tortille i dociśnij np. talerzem.
- Smaż na suchej patelni do momentu, aż tortilla będzie rumiana.
- Gotowe qusadillas podaj z sosem do taco.
Tacosy z Chili Con Carne
- Czas przygotowania: 30 minut
- Składniki na 4 porcje:
Składniki:
- Słoik Sosu taco Casa de Mexico
- Puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 1-2 łyżeczki Sosu Sriracha czerwone chili House of Asia
- 500 gramów mięsa mielonego wołowego lub z indyka (ja użyłam z indyka)
- 1 łyżeczka masła i oliwy
- 1 czerwona papryka
- 1 duża puszka kukurydzy
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1 passata pomidorowa
- 1/2 szklanki wody
Przyprawy:
1 łyżeczka kminu rzymskiego, cukru, soli
Do podania:
- Salsa guacamole Casa de Maxico
- Świeża kolendra
Przygotowanie:
- Na dużej patelni na oliwie i maśle podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek wraz z cebulą. Smaż przez 2 minuty, następnie dodaj mięso mielone i smaż przez około 5-10 minut, aż mięso zmieni kolor i będzie lekko podsmażone.
- W trakcie smażenia posól, dodaj kmin rzymski, cukier i wymieszaj. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz passatę pomidorową, taco sos, sos sriracha oraz wodę. W kolejnym kroku dodaj kukurydzę oraz fasolę bez zalewy. Wymieszaj i duś na wolnym ogniu przez około 10 minut.
- Do muszelek tacos nałóż gorące chili con carne dodaj salsę guacamole i świeżą kolendrę.
Talerz przekąsek podaj z ulubionymi nachosami