Tostadas, czyli meksykańskie przekąski w wersji mini to przepyszne rozwiązanie na chrupiący wieczór ze znajomymi! Wystarczy kilka składników, pół godziny, a wege tostadas zachwycą Twoje podniebienie.
- 4 porcje
- Czas: 25 min
- Poziom łatwości: 1
- Poziom ostrości: 2
Składniki:
- 4 wrapy pszenne
- 1 puszka zielonego jackfruita
- 2 łyżki przyprawy do taco
- 2 łyżki papryczki pepperoni żółtej baby
- 4 łyżki salsy meksykańskiej zielonej
- 2 łyżki oleju
- 1 czerwona cebula pokrojona w plastry
- 3 plastry ananasa pokrojonego w drobną kostkę
- 1 łyżka miodu
- 1 mały pęczek kolendry drobno pokrojonej
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzej olej, a następnie usmaż na nim jackfruita oraz cebulę na rumiany kolor. Dopraw do smaku przyprawą do taco i odłóż całość do miski.
- Z wrapów powycinaj kółka, tak jak na pierogi. Następnie usmaż je na gorącym oleju na złoty kolor.
- Do rondelka włóż ananasa, dodaj miód i delikatnie podgrzej całość tak, aby ananas skarmelizował się. Pod koniec dodaj papryczkę pepperoni.
- Ułóż na talerzu krążki z wrapów i na każdym ułóż smażonego jackfruita oraz salsę z ananasa.
- Podawaj z meksykańską zieloną salsą oraz świeżą kolendrą.
TIP: Aby wyciąć kółka we wrapach możesz użyć metalowych foremek do ciastek.