fbpx

Upiorne nachosy z warzywnymi

700 700 Casa del Sur
Upiorna uczta na Halloween! Chrupiące nachosy z warzywami od Casa del Sur, posypane ziarnami granatu i mozzarellą, udekorowane „oczami” z oliwek i mini kulek mozzarelli. Idealna przekąska, która przerazi swoim smakiem! Za przepis dziękujemy PięknieJEMY.
  • Czas przygotowania: 10 min + 10-12 min pieczenia w piekarniku
  • Poziom trudności: łatwy
  • Ilość porcji: 4

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Na dużą blaszkę lub formę do pieczenia wyłóż wszystkie nachosy, mieszając je razem.
  2. Na wierzch nachosów równomiernie rozłóż warzywa i posyp serem. Dodaj kilka krążków papryczki jalapeno dla ostrego smaku.
  3. Wstaw nachosy do rozgrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez około 10–12 minut, aż ser się rozpuści i lekko zarumieni.
  4. Po wyjęciu z piekarnika posyp nachosy posiekaną cebulką dymką, natką pietruszki oraz ziarnami granatu.
  5. Dodaj pokrojone w paski awokado. Skrop sokiem z limonki, aby nie ściemniało.
  6. Posyp wszystko szczyptą płatków chilli dla dodatkowej pikanterii.
  7. Serwuj z sosem taco obok, aby każdy mógł sobie nim polać nachosy wedle uznania.
  8. Udekoruj całość „oczkami”: mini kulki mozzarelli i oliwki pokrój na plasterki, ułóż na sobie, tworząc „oczka”. Połóż je na zapiekance z nachosów, aby nadać jej halloweenowy wygląd.