- Czas przygotowania: 10 min + 10-12 min pieczenia w piekarniku
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1paczka Chipsów nachos kukurydzianych chili Casa del Sur
- 1paczka Chipsów nachos kukurydzianych solonych Casa del Sur
- 1paczka Chipsów nachos kukurydzianych o smaku serowym Casa del Sur
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa del Sur
- 1 słoik Sosu do taco Casa del Sur
- kilka Papryk Jalapeno zielonej krojonej Casa del Sur
- 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
- 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
- 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
- 50 g wiórków mozzarelli
- 1 pęczek cebulki dymki
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1/2 granata (ziarna)
- 1 awokado
- sok z 1/2 limonki
- szczypta płatków chili
- kilka kulek mini mozzarelli
- kilka czarnych oliwek
Przygotowanie:
- Na dużą blaszkę lub formę do pieczenia wyłóż wszystkie nachosy, mieszając je razem.
- Na wierzch nachosów równomiernie rozłóż warzywa i posyp serem. Dodaj kilka krążków papryczki jalapeno dla ostrego smaku.
- Wstaw nachosy do rozgrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez około 10–12 minut, aż ser się rozpuści i lekko zarumieni.
- Po wyjęciu z piekarnika posyp nachosy posiekaną cebulką dymką, natką pietruszki oraz ziarnami granatu.
- Dodaj pokrojone w paski awokado. Skrop sokiem z limonki, aby nie ściemniało.
- Posyp wszystko szczyptą płatków chilli dla dodatkowej pikanterii.
- Serwuj z sosem taco obok, aby każdy mógł sobie nim polać nachosy wedle uznania.
- Udekoruj całość „oczkami”: mini kulki mozzarelli i oliwki pokrój na plasterki, ułóż na sobie, tworząc „oczka”. Połóż je na zapiekance z nachosów, aby nadać jej halloweenowy wygląd.