Spodziewasz się gości i nie wiesz co przygotować na imprezowy stół? Sięgnij po przepis od Mientablog na vege tacosy. Wystarczy, że poświęcisz 10 min, a pyszne i sycące danie będzie gotowe.
- Czas przygotowania: 10 min
- Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 opakowanie Taco shells Casa de Mexio
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 1 łyżeczka Pasty Wasabi S&B
- 1 średnia cukinia pokrojona w kostkę
- 1 łyżka oliwy
- Sok z połowy limonki
- Skórka starta z połowy limonki
- 1 łyżeczka pieprzu
- ½ pęczka świeżej kolendry
- 100 g sera cheddar startego
- ½ pęczka kolendry
- 60 g majonezu
Przygotowanie:
- Majonez wymieszaj z wasabi i odstawi do lodówki.
- Fasolę opłucz i odsącz na sicie.
- Cukinię natrzyj sokiem i skórką z limonki, pieprzem i posiekaną kolendrą. Podsmaż do miękkości na oliwie.
- Muszle taco wypełnij cukinią, czarną fasolą, startym cheddarem. Udekoruj sosem i świeżą kolendrą.