Proste w przygotowaniu i spektakularne w smaku – właśnie takie są nasze lekko pikantne wrapy przełamane owocową nutą mango. Wypróbuj i przekonaj się o ich wyjątkowości!
- 2-4 porcje
 - Czas 30 min.
 - Poziom łatwości: 1
 - Poziom ostrości: 2
 
Składniki:
- 4 wrapy pszenne
 - 1 łyżeczka sosu sriracha zielone chili
 - 2 łyżki pulpy mango alphonso
 - 4 papryczki jalapeno marynowane
 - 1 średnia pierś z kurczaka pokrojona w paski
 - 1 mała sałata lodowa pokrojona w paski
 - 1 awokado hass pokrojone w kostkę
 - 1 dojrzałe mango pokrojone w kostkę
 - 1 średnia czerwona cebula pokrojona w kostkę
 - 2 pomidory sparzone, obrane, pokrojone w kostkę
 - 1 łyżka majonezu
 - 1 limonka sparzona
 - sól, pieprz do smaku
 - 1 łyżka oleju roślinnego
 
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzej olej, a następnie usmaż na niej kurczaka na złoty kolor. Przełóż go na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru oleju.
 - Awokado, mango, cebulę oraz pomidory wymieszaj z sałatą lodową, a następnie dodaj majonez wraz z pulpą. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, jalapeno, sosem sriracha, skórką oraz sokiem z limonki.
 - Na rozgrzanej, suchej patelni podgrzej wrapy, po 30 sekund z każdej strony. Na brzeg wrapa wyłóż wcześniej przygotowany farsz i zwiń całość jak krokieta.
 - Wstaw do lodówki na min. 30min.
 - Wrapy podawaj przekrojone na pół.
 
