Proste w przygotowaniu i spektakularne w smaku – właśnie takie są nasze lekko pikantne wrapy przełamane owocową nutą mango. Wypróbuj i przekonaj się o ich wyjątkowości!
- 2-4 porcje
- Czas 30 min.
- Poziom łatwości: 1
- Poziom ostrości: 2
Składniki:
- 4 wrapy pszenne
- 1 łyżeczka sosu sriracha zielone chili
- 2 łyżki pulpy mango alphonso
- 4 papryczki jalapeno marynowane
- 1 średnia pierś z kurczaka pokrojona w paski
- 1 mała sałata lodowa pokrojona w paski
- 1 awokado hass pokrojone w kostkę
- 1 dojrzałe mango pokrojone w kostkę
- 1 średnia czerwona cebula pokrojona w kostkę
- 2 pomidory sparzone, obrane, pokrojone w kostkę
- 1 łyżka majonezu
- 1 limonka sparzona
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju roślinnego
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzej olej, a następnie usmaż na niej kurczaka na złoty kolor. Przełóż go na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru oleju.
- Awokado, mango, cebulę oraz pomidory wymieszaj z sałatą lodową, a następnie dodaj majonez wraz z pulpą. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, jalapeno, sosem sriracha, skórką oraz sokiem z limonki.
- Na rozgrzanej, suchej patelni podgrzej wrapy, po 30 sekund z każdej strony. Na brzeg wrapa wyłóż wcześniej przygotowany farsz i zwiń całość jak krokieta.
- Wstaw do lodówki na min. 30min.
- Wrapy podawaj przekrojone na pół.