Nachosy to jedna z prostszych meksykańskim przekąsek. Jest nie tylko prosta, szybka, ale przy tym niesamowicie smaczna. Mientabog przychodzi ze swoim pomysłem na zapiekane nachosy z cheddarem, fasolą i różnymi warzywami. Niesamowitym dodatkiem jest tutaj sos majonezowy z wasabi S&B, sokiem z limonki i szczypiorkiem. Mniam! Koniecznie spróbujcie!
- Liczba porcji: 4
- Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- opakowanie Chipsów nachos kukurydzianych solonych Casa de Mexico
- 1 opakowanie Chipsów nachos kukurydzianych o smaku serowym Casa de Mexico
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 1 łyżeczka Przyprawy do Taco Casa de Mexico
1 łyżeczka Pasty wasabi S&B
120 g sera cheddar - 1 czerwona ceula
- 1 pęczek rzodkiewki
- pomidory
- 1 papryka
- Świeża kolendra
- 1 awokado
- łyżki majonezu
- Sok z połowy limonki
- ½ pęczka cienkiego szczypiorku drobno posiekanego
Przygotowanie:
- Majonez wymieszaj z sokiem z limonki, szczypiorkiem i wasabi. Powstały sos odstawiamy do lodówki.
- Nachosy ułóż na blaszce. Posyp je startym serem cheddar oraz opłukaną i odsączoną fasolą.
- Warzywa posiekaj w małą kostkę i wyłóż na wierzch.
- Całość zapiecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
- Upieczone danie podawaj z pokrojonym w kostkę awokado, świeżą kolendrą i sosem.