fbpx

Meksykańskie Taco z szarpanym jackfruitem

1024 1024 Casa del Sur

Zaskocz znajomych i zaserwuj im tacosy z szarpanym jackfruitem. Jackfruit doskonale imituje strukturę mięsa, a dobrze przyprawiony sprawi, że w smaku będzie nie do odróżnienia. To jak, spróbujecie?

  • 4 porcje
  • Czas: 45 min
  • Poziom trudności: 1
  • Poziom ostrości: 2

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Jackfruita przełóż na sitko, dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą i odsącz.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż jackfruita, cebulę i czosnek na rumiany kolor. Następnie dodaj fasolę, kukurydzę, sos i przyprawę do taco. Przełóż do miski i dodaj pozostałe składniki, delikatnie wymieszaj.
  3. Awokado skrop sokiem z limonki, dodaj czerwoną cebulę oraz kolendrę, dopraw solą, dodaj oliwę i całość wymieszaj.
  4. Muszle do taco napełnij awokado oraz farszem, na koniec udekoruj listkami kolendry.