fbpx

Taco z wołowiną i czarną fasolą

1024 1024 Casa del Sur

Świętuj z nami SoboTaco! Nasz szef kuchni przygotował kolejną propozycję na tę wyjątkową okazję. Wołowina w towarzystwie czarnej fasoli, ostrego sosu z czerwonej papryki jalapeno otoczona zgrillowaną tortillą – koniecznie odkryj to pyszne połączenie.

  • 4 porcje 
  • Czas: 60 minut
  • Poziom trudności: 1
  • Poziom ostrości: 1

Składniki: 

Sposób przygotowania: 

  1. Wołowinę podsmaż na oliwie z cebulą i czosnkiem przez 5-6 minut, dodaj pokrojone pomidory i smaż aż mięso będzie miękkie, pod koniec dodaj wypłukaną wcześniej czarną fasolę. Całość dopraw do smaku kminem, przyprawą do taco, świeżą kolendrą i dokładnie wymieszaj, odstaw do wystudzenia.
  2. Wrapy z tortilli grilluj na suchej patelni aż się zarumienią. Następnie wytnij z nich mniejsze kółka, złóż na pół i włóż do szklanki, tak aby nadać kształt muszli – w ten sposób zastąpisz taco shells.
  3. Awokado obierz, posiekaj w kostkę i dodaj pozostałą cebulę, dopraw solą i pieprzem oraz odrobiną soku z limonki i sosem z ostrej papryki jalapeno.
  4. Do muszli nałóż farsz z awokado, wołowinę, a na końcu posyp kolendrą oraz skrop sokiem z limonki.