Kolejny imprezowy hit w zupełnie nowej odsłonie. Roladki z tortillą, kremowym serkiem zwieńczone ostrym sosem BBQ, który nadaje ciekawego, dymnego aromatu. Za przepis dziękujemy smuklewidelce.
- Liczba porcji: 16 szt.
- Czas przygotowania: 15 minut
- Poziom ostrości: średnie
Składniki:
- 1 opakowanie Wrapów pszennych Casa de Mexico
- Ostry sos BBQ z papryki Jalapeno Casa de Mexico
- 2 opakowania dowolnego serka kremowego do smarowania
- 4 ogórki
- 2 papryki
- Kilka garści szpinaku lub innej sałaty
Posypki do wyboru:
- Tarty ser żółty
- Koperek/szczypiorek
- Papryka słodka
Przygotowanie:
- Wrapa posmaruj serkiem, nałóż szpinak i pokrojone w paski warzywa.
- Skrop sosem BBQ i ciasno zawiń w rulon.
- Posmaruj go z zewnątrz cienką warstwą serka i obtocz w ulubionej posypce.
- Pokrój na małe kawałki.