Macie ochotę na szybką przekąskę w meksykańsko-azajtyckim stylu? Deliciousplace przychodzi właśnie z takim pomysłem. W rolach głównych nasz meksykański wrap i Wakame House of Asia.
- Liczba porcji: 6
- Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 10 g Wodorostów Wakame House of Asia
- 3 łyżki Jasnego sosu sojowego House of Asia
- 4 Wrapy pszenne 25 cm Casa de Mexico
- 20-25 szt. surowych obranych krewetek
- 350 g kremowego twarożku
- 1/2 ogórka szklarniowego pokrojonego w drobną kostkę
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 12 liści sałaty masłowej
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- koperek i plasterki limonki do ozdoby
Przygotowanie:
- Wakame włóż do miski i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Odstaw na 10 min, po czym odcedź. Po ostudzeniu posiekaj na mniejsze kawałki.
- Twarożek wymieszaj z ogórkiem, koperkiem, solą i pieprzem.
- Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i zagotuj. Wlej sos sojowy i wrzuć krewetki. Gotuj 2 minuty i odcedź.
- Na tortilli rozsmaruj twarożek z ogórkiem, a na nim rozłóż trochę wakame. Ułóż 3 liście sałaty i polej 1 łyżką majonezu. Zwiń wrapa ciasno w roladkę.
- Tortille pokrój na kawałki ok. 3 cm. Na wykałaczki nabijaj po 1 krewetce oraz po 1 roladce z tortilli. Koreczki udekoruj koperkiem i plasterkami limonki.