Tak szybko i prosto, że aż trudno uwierzyć! Ten tost jajeczny z pikantnym twistem to zupełnie nowa propozycja śniadaniowa, która zachwyci Twoje kubki smakowe!
Produkty Casa del Sur podkręcają smak na wyższy poziom z papryczkami jalapeno i sosem BBQ, dodając odrobinę Meksyku do Twojej kuchni. 🇲🇽
Spróbuj tego prostego przepisu i poczuj, jak ogień smaku eksploduje na Twoim talerzu! Czyżby to było Twoje nowe ulubione śniadanie?
- Czas przygotowania: 5 minut
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 2
Składniki:
- 6-8 szt. Papryczek jalapeno czerwonej Casa del Sur
- Sos z czerwonej papryki jalapeno BBQ Casa del Sur wedle uznania
- 4 tosty pszenne
- 4 jajka
- 1 awokado hass
- 50 g rukoli
- 2 plastry sera chedar
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 50 g masła
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzaną patelnię połoz masło poczekaj, aż się rozpuści i zacznie delikatnie skwierczeć.
- Wbij jajka (2 na jedną porcję) do miseczki i rozmieszaj je dokładnie, lekko posól. Wylej masę jajeczną na rozgrzane masło, posyp szczypiorkiem. Smaż na średnim ogniu około 1 minuty, po czym połóż dwa tosty obok siebie, poczekaj aż jajko się zetnie i przewróć na drugą stronę.
- Na jedną połowę tosta połóż dodatki: ser, awokado pomidorki, papryczki jalapeno, skrop sosem BBQ i połóż rukolę, zawiń brzegi omleta do środka i złóż kanapkę na pół poczekaj, aż tost się zrumieni.
- Gotowego tosta przekrój na pół.