Jeśli lubisz intensywne smaki i szybkie przepisy, ten krem z dyni z chrupiącymi nachosami jest dla Ciebie! Zupa dyniowa wzbogacona pastą z czosnku, imbiru i chili, kremowe mleczko kokosowe oraz chrupiące dodatki sprawiają, że to danie to prawdziwy hit na chłodne dni. Gotowy w zaledwie 15 minut!
- Czas przygotowania: 15 minut
 - Poziom trudności: łatwy
 - Ilość porcji: 4
 
Składniki:
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
 - 400 ml Mleczka kokosowego 12 – 14% House of Asia
 - 2 łyżeczki Pasty curry czerwonej House of Asia
 - 1 l bulionu warzywnego
 - 0,5 kg dyni hokkaido pokrojonej w grube plastry
 - 1 batat pokrojony w grubą kostkę
 - 2 marchewki pokrojone w grube plastry
 - 3 ząbki czosnku
 - 2 cebule pokrojone w kostkę
 - 3 łyżki oliwy
 - Sól i pieprz czarny do smaku
 
Do podania:
- 1 łyżka Ostrego sosu z czerwonej papryczki Jalapeno Casa de Mexico
 - garść ulubionych Nachosów Casa de Mexico
 - 1 łyżka prażonych nasion słonecznika
 - Kilka listków kolendry
 
Sposób przygotowania:
- Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Pokrojone warzywa wyłóż na blaszkę do pieczenia, polej oliwą i piecz około 40 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie, zmiksuj je na gładką masę.
 - Do garnka wlej bulion, dodaj zmiksowane warzywa i mleczko kokosowe. Dopraw pastą z czosnku, imbiru i chili, pastą curry, solą oraz pieprzem. Zagotuj.
 - Gorący krem z dyni podawaj z chrupiącymi nachosami, słonecznikiem i kolendrą.
 
