Chcesz zaskoczyć swoich gości przerażająco pyszną przekąską? Krwawe rollsy z tortilli to świetny pomysł na Halloweenowy wieczór! Przygotujesz je w zaledwie 15 minut, a pikantne papryczki i mięso mielone z indyka nadadzą im niezapomnianego smaku. Idealna przekąska na wieczór z nutką grozy!
- Czas przygotowania: 15 min
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 4
Składniki:
- 6 Wrapów pszennych Casa del Sur
- 2 łyżeczki Przyprawy Chili Con Carne Casa del Sur
- Kilka ostrych Papryczek Jalapeno czerwonych Casa del Sur
- kilka ostrych Papryczek Pepperoni zielonych Casa del Sur
- 1 łyżka Ostrego sosu z czerwonej papryki Jalapeno Casa de Sul
- 400 g mięsa mielonego z indyka
- 1 cebula drobno pokrojona
- 3-4 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 200 ml passaty pomidorowej
- 200 g sera mozzarella startego
- Kilka czarnych oliwek
- Sól i pieprz czarny do smaku
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
- Na patelnię wlej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj mięso mielone, przyprawę i passatę pomidorową. Wymieszaj i duś do momentu, aż płyn dobrze odparuje. Na koniec dopraw solą oraz pieprzem.
- Na wrapach posyp ser, rozłóż papryczki jalapeno oraz mięsny farsz. Zwiń w ciasny rulon i wstaw do lodówki na około 10 minut.
- Rozgrzej piekarnik do 180-200°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a na jego środek wysyp garść sera w kształcie koła.
- Wyjmij zawinięte wrapy z lodówki i pokrój na kawałki o szerokości około 3-4 cm. Poszczególne porcje układaj ciasno na wysypanym serze, a wierzch posyp pozostałym serem. Z oliwek wytnij pająki, a papryczki pepperoni powkładaj w szczeliny tak, aby udawały „robaczki”. Zapiecz całość przez około 10-15 minut w piekarniku.
- Wyjmij rollsy i polej sosem z czerwonej papryczki jalapeno.