fbpx

Krwawe rollsy z tortilii

700 700 Casa del Sur

Chcesz zaskoczyć swoich gości przerażająco pyszną przekąską? Krwawe rollsy z tortilli to świetny pomysł na Halloweenowy wieczór! Przygotujesz je w zaledwie 15 minut, a pikantne papryczki i mięso mielone z indyka nadadzą im niezapomnianego smaku. Idealna przekąska na wieczór z nutką grozy!

  • Czas przygotowania: 15 min
  • Poziom trudności: łatwy
  • Ilość porcji: 4

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Na patelnię wlej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj mięso mielone, przyprawę i passatę pomidorową. Wymieszaj i duś do momentu, aż płyn dobrze odparuje. Na koniec dopraw solą oraz pieprzem.
  2. Na wrapach posyp ser, rozłóż papryczki jalapeno oraz mięsny farsz. Zwiń w ciasny rulon i wstaw do lodówki na około 10 minut.
  3. Rozgrzej piekarnik do 180-200°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a na jego środek wysyp garść sera w kształcie koła.
  4. Wyjmij zawinięte wrapy z lodówki i pokrój na kawałki o szerokości około 3-4 cm. Poszczególne porcje układaj ciasno na wysypanym serze, a wierzch posyp pozostałym serem. Z oliwek wytnij pająki, a papryczki pepperoni powkładaj w szczeliny tak, aby udawały „robaczki”. Zapiecz całość przez około 10-15 minut w piekarniku.
  5. Wyjmij rollsy i polej sosem z czerwonej papryczki jalapeno.