Domowe chili con carne bez stresu i kombinowania? Z produktami Casa del Sur to prosty przepis na meksykańską klasykę – pełną smaku i gotową do podania z nachosami!
- Czas przygotowania: 1 godzina
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa del Sur
- 1 Przyprawa Chili con carne Casa del Sur
- 500 gramów mięsa mielonego wołowego
- 1 passata pomidorowa
- 100 ml bulionu lub wody
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 duża czerwona papryka
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 ząbek czosnku
Do podania
- Ulubione nachosy Casa del Sur
- Świeża kolendra
- Domowe guacamole
- Limonka
Przygotowanie:
- Na dużej patelni zeszklij na oliwie cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę do chili con carne i mieszając, smaż przez minutę. Następnie dodaj wołowinę i smaż kolejne 4 minuty.
- Dodaj bulion oraz passatę i wymieszaj do połączenia się składników. Dopraw cukrem, pieprzem oraz szczyptą soli. Przykryj i duś ok. 30 min.
- Do gotującego się mięsa dodaj paprykę, fasolę i kukurydzę. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem przez ok. 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Chili con carne podaj z nachosami, domowym guacamole, świeżą kolendrą oraz limonką.