fbpx

Klasyczne faijta

1024 1024 Casa del Sur

Szybkie, kolorowe i pełne smaku – fajita z produktami Casa del Sur to przepis idealny na tygodniowy obiad bez stresu. Gotowa przyprawa i wrapy skracają czas w kuchni, ale smak zostaje na długo!

 

  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Poziom trudności: łatwy
  • Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 1 Przyprawa Fajita Casa del Sur
  • 500 gramów piersi z kurczaka lub indyka
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 cebuli
  • Olej

Do podania

Przygotowanie:

  1. Kurczaka pokrój w paski.
  2. W misce wymieszaj przyprawę do fajita z łyżką oleju roślinnego, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dodaj kurczaka, wymieszaj i odstaw do lodówki na 30 minut do zamarynowania.
  3. Papryki umyj, oczyść i pokrój w cienkie paski, a cebulę w półplasterki.
  4. Rozgrzej dobrze patelnię, dodaj zamarynowanego kurczaka i smaż przez ok. 3-4 minuty z każdej strony, następnie odłóż mięso na talerz.
  5. Na tę samą patelnię dodaj warzywa i smaż przez ok. 7 minut. Następnie dodaj kurczaka, wymieszaj i smaż kolejne 2 minuty.
  6. Tortille podgrzej na patelni lub w piekarniku.
  7. Ser cheddar zetrzyj na grubych oczkach.
  8. Kurczaka z warzywami wyłóż na tortillę. Dodaj kwaśną śmietanę, posyp startym serem i świeżą kolendrę następnie zwiń placek.