Znudziły Ci się klasyczne kanapki? Zrób śniadaniowe tacosy w 20 minut! Mięciutka jajecznica, kremowe awokado, chrupiące taco shells i odrobina ostrości z jalapeño – brzmi jak dobry poranek? Z dodatkiem świeżej kolendry i limonki – to smak Meksyku o poranku!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 4 muszelki Taco shells Casa del Sur
- 6 Papryczek jalapeno zielonych krojonych Casa del Sur
- 1 awokado pokrojone w drobną kostkę
- 3 jaja
- 20 g kolendry drobno pokrojonej
- 20 g masła
- 2 łyżki soku z limonki
- Szczypta soli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzaną patelnię dodaj masło, wybij rozmącone jajka i smaż aż się zetną. Przełóż do miski.
- Do miski dodaj awokado, sok z limonki, sól oraz oliwę z oliwek. Wymieszaj.
- Pokrój papryczki jalapeno na drobniejsze kawałki.
- Do muszelek taco nałóż kolejno: awokado, jajecznicę, jalapeno oraz kolendrę.