Ta sałatka ziemniaczana z cieciorką i warzywną salsą Casa del Sur to szybki sposób na pełen smaku lunch. Wystarczy 30 minut i gotowe!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 2 łyżeczki Przyprawy do Fajita Casa Del Sur
- 4 średniej wielkości ziemniaki pokrojone w mniejszą kostkę
- 1 puszka cieciorki
- 4 ząbki czosnku
- Sól do smaku
- 2-3 łyżki oliwy
- 1/2 średniej wielkości granata
- 100 g pomidorków cherry
- 1 cebula czerwona pokrojona w pióra
- 50 g szczypiorku drobno pokrojonego
- 50 g kolendry drobno pokrojonej
- 100 g sałaty lodowej drobno pokrojonej
Sos:
- 3-4 łyżki Salsy warzywnej Casa del Sur
- 1 łyżeczka Ostrego sosu BBQ z papryki Jalapeno Casa del Sur
- 1 łyżeczka Przyprawa do Fajita Casa del Sur
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki skrop oliwą, przypraw solą i przyprawą do fajita. Upiecz w piekarniku lub urządzeniu airfryer do momentu, aż będą rumiane i chrupiące. Przełóż do dużej miski.
- Cieciorkę odlej z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą, osusz. Skrop oliwą, przypraw solą oraz przyprawą do fajita. Upiecz podobnie jak ziemniaki i przełóż do miski.
- Przygotuj sos mieszając ze sobą wszystkie jego składniki.
- Do miski z ziemniakami i cieciorką dodaj pozostałe składniki. Polej przygotowanym sosem i dokładnie wymieszaj.