fbpx

Imprezowe nachosy

1024 1024 Casa del Sur

Nachosy z pieca w meksykańskim stylu – z kremową pastą z fasoli, świeżym guacamole i pikantnymi jalapeno. Proste, szybkie i idealne do dzielenia.

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min
Ostrość: 1

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż pokrojoną cebulę i 2 ząbki czosnku, dodaj odsączoną fasolę, przyprawy i sos oraz wodę. Gotuj ok. 5 minut i zblenduj.
  2. Awokado rozdrobnij widelcem i wymieszaj ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku, sokiem z ½ limonki, garścią posiekanej kolendry, dopraw dolą i pieprzem.
  3. Pomidorki i czerwoną cebulę pokrój drobno, wymieszaj z sokiem z ½ limonki, garścią posiekanej kolendry, dopraw solą i pieprzem.
  4. Wysyp nachosy na blachę, wyłóż na nie kilka kleksów z pasty fasolowej, posyp serem i piecz w 200 stopniach przez 5-7 minut. Na wierzch wyłóż guacamole, pomidorki (pico de gallo), dodaj papryczki jalapeno i kolendrę. Maczaj dodatkowo z pozostałej paście fasolowej.