fbpx

Imprezowe meksykańskie rożki

1024 1024 Casa del Sur

Chrupiące rożki z tortilli wypełnione pikantną wieprzowiną, cheddarem i jalapeño to idealna przekąska na spotkanie ze znajomymi. Wyrazisty farsz i złocista tortilla gwarantują maksimum smaku w każdym kęsie.

Ilość porcji: 9 szt.
Czas przygotowania: 10 min
Ostrość: 2

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż cebulę i czosnek do zeszklenia. Dodaj mieloną wieprzowinę, dopraw solą i pieprzem, smaż 4 minuty, aż mięso się zrumieni.
  2. Dodaj sos do tacos i smaż, aż delikatnie odparuje. Wrzuć kukurydzę, duś kolejne 5–6 minut. Na koniec dodaj starty cheddar, kolendrę oraz ostry sos jalapeño i wymieszaj.
  3. Wrapy przetnij na trzy części tak, aby powstały trójkąty. Każdy zwiń w rożek i napełnij gorącym farszem.
  4. Ułóż rożki na blasze i zapiekaj 6–8 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż staną się chrupiące.