Placki tortilli zapiekane z serem i ulubionymi dodatkami. Świetnie smakuje z mięsem ale również w wersji wege!
Dla 2 osób
Czas przygotowania 20 min.
Składniki:
- 4 wrapy tortilla
- 1 puszka pasty z fasoli pinto
- 1 puszka salsy verde zielonej
- 1 łyżeczka przyprawy fajitas lub chili con carne
- 200 startego sera mozarella
- Sól i pieprz do smak
Przygotowanie:
- Pastę z fasoli podgrzej w garnku na małym ogniu. Dodaj przyprawę.
- Posmaruj wrapa połową podgrzanej fasoli.
- Posyp połową porcji sera mozarella.
- Przykryj drugim plackiem wrap.
- Podsmaż na rozgrzanej patelni przez około 1 minutę z każdej strony.
- Pozostałą pastę z fasoli i ser wykorzystaj do przygotowania drugiej zapiekanki
- Quesadillę podawaj z zielona salsą verde