fbpx

Quesadillas z serem cheddar, fasolą czarną i szynką

1024 1024 Casa del Sur

Dziecinnie łatwa w przygotowaniu, a do tego wyśmienicie smaczna przekąska w meksykańskim stylu świetnie sprawdzi się na długich, rozgadanych spotkaniach ze znajomymi. Ciągnący ser, aromatyczne dodatki i bogata w białko fasola to niezawodny przepis na udaną fiestę!

  • 4 porcje
  • Czas: 30 min
  • Poziom łatwości: 1
  • Poziom ostrości: 2

Składniki:

Do podania:

1 puszka salsy meksykańskiej czerwonej

Sposób przygotowania: 

  1. Na rozgrzanej, suchej patelni podgrzej wrapy po 30 sekund z każdej strony.
  2. Połóż wrapa na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie rozłóż na nim ser, szynkę, fasolę oraz jalapeno. Posyp całość warstwą sera i przykryj kolejnym wrapem. Delikatnie dociśnij całość. Powtórz czynność z pozostałymi wrapami.
  3. Rozgrzej piekarnik na 200°C. Przygotowane quesadillas zapiekaj przez 10 min. Po tym czasie wyjmij je z piekarnik, chwilę odczekaj i pokrój ostrym nożem na 8 trójkątów.
  4. Podawaj z meksykańską salsą.