Burger wrap w 20 minut? Z produktami Casa del Sur to proste, szybkie i wyjątkowo smaczne rozwiązanie na domowy fast food.
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 4 Wrapy wieloziarniste 25 cm Casa del Sur
- 1 łyżeczka Przyprawy Chili Con Carne Casa del Sur
- Kilka Papryczek jalapeno zielonych krojonych Casa del Sur
- Garść Chipsów nachos kukurydzianych o smaku serowym Casa del Sur
- 200 g mięsa mielonego wołowego
- 100 g sera cheddar startego
- 50 g sałaty lodowej
- 1 pomidor pokrojony w plastry
- 1 cebula czerwona pokrojona w cienkie plastry
- 2-3 łyżki oleju do smażenia
- Sól i pieprz czarny do smaku
Sos:
- 1 łyżeczka Ostrego sosu z czerwonej papryki Jalapeno Casa del Sur
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka ketchupu
Sposób przygotowania:
- Na tortilli rozłóż równomiernie porcje mięsa. Dopraw solą, pieprzem oraz przyprawą chili con carne.
- Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Połóż wrapa z mięsem do dołu i smaż aż mięso nabierze rumiano brązowego koloru.
- Przygotuj sos mieszając wszystkie jego składniki.
- Obróć wrapa, posyp serem oraz dodaj papryczki jalapeno. Przykryj i smaż na niewielkim ogniu aż ser się rozpuści.
- Usmażoną tortille przełóż na deskę. Dodaj przygotowany sos, nachosy, warzywa i złóż na pół.