Gazpacho to idealne danie na upalne dni. Mnóstwo pomidorów, ogórek, papryka, warzywna salsa i kilka kropel ostrego sosu stworzą idealną całość.
- Ilość porcji: 2
- Czas: 30 min
- Poziom ostrości: 1
Składniki:
- 1 puszka Salsy meksykańskiej czerwonej Casa de Mexico
- 1 łyżka Ostrego sosu z czerwonej papryki Jalapeno Casa de Mexico
- 2-3 dojrzałe pomidory wcześniej sparzone
- 1 ogórek obrany (bez nasion) pokrojony w drobną kostkę
- 1 mała cebula czerwona pokrojona w drobną kostkę
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- 2 łyżki octu winnego
- 2 kromki suchego chleba tostowego (bez skórki) lub 1 kajzerka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- Sól, pieprz i cukier do smaku
Sposób przygotowania:
- Do wysokiego naczynia przełóż pomidory, dodaj pokrojone pieczywo, czosnek, ocet winny, oliwę z oliwek i całość zmiksuj.
- Następnie dodaj salsę, cebulę, ogórka, dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem, sosem jalapeno i wymieszaj. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut. Podawaj ze świeżą kolendrą.