Kolorowo, chrupiąco i z lekkim ogniem! Grillowane warzywa + nachosy chili + warzywna salsa = przepis na letnią petardę smaku! Idealne na kolację z przyjaciółmi lub grilla!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min
Ostrość: 1
Składniki:
50g Chipsów nachos chili Casa del Sur
8 Papryczek pepperoni baby Casa del Sur
4 łyżki Salsy warzywnej Casa del Sur
1/2 papryki czerwonej
1/3 papryki żółtej
1/4 cukinii
1/5 bakłażana
1 czerwona cebula
4 szparagi zielone
20g mix sałat
20g dymki pokrojonej
Sposób przygotowania:
1. Cukinię i bakłażana pokrój w półplastry, paprykę na większe trójkąty a cebulę na ćwiartki. Przełóż do miski, dodaj szparagi, oliwę, sól, pieprz i wymieszaj.
2. Warzywa grilluj na rumiany kolor. Pod koniec dodaj papryczki pepperoni.
3. Talerz posmaruj salsą warzywną Rozłóż liście sałaty i grillowane warzywa z papryczkami. Na koniec posyp nachosami i pokrojoną dymką.