Łapcie przepis na grilla, który wykonacie w zaledwie 30 minut. Grillowany bakłażan w połączeniu z serem feta oraz salsą warzywną to naprawdę dobrane połączenie. Salsa zagwarantuje Ci delikatną pikanterię oraz urozmaici Twoje danie. Dziękujemy za przepis Yummy_fotografia_kulinarna.
- Składniki na 2 porcje
- Czas przygotowania 30 minut
Składniki:
- 1 słoiczek Salsy warzywnej Casa de Mexico
- 1 dorodny bakłażan
- 1 kostka sera typu feta (u mnie 100 gramów na dwie porcje)
- pęczek kolendry
- garść migdałów bez skórki
- sól
- oliwa
Przygotowanie:
- Bakłażana umyj i przekrój na pół. Ponacinaj w kratkę i posmaruj obficie oliwą, posól i odstaw bakłażany na ok. 30 minut.
- W tym czasie rozgrzej patelnię grillową, następnie połóż warzywa przekrojoną stroną do dołu. Grilluj bakłażany około 10 minut, następnie przełóż na drugą stronę i grilluj kolejne 10 minut.
- Gotowe warzywa przełóż na talerz, posyp obficie fetą oraz posiekanymi migdałami. Polej salsą i udekoruj kolendrą.
TIP: Dodaj oliwę ze słoiczka po suszonych pomidorach, która nada dodatkowego aromatu i smaku.