fbpx

Kanapka z szarpanym jackfruitem i serem camembert

1024 1022 Casa del Sur

Kiedy posmakujecie kanapki z jackfruitem skąpanym w sosie teriaki i BBQ nie będziecie chcieli jeść nic innego. Taka kanapka w połączeniu z rozpływającym się camembertem to prawdziwa uczta dla podniebienia! Koniecznie wypróbujcie przepis w domu.

  • 2 porcje 
  • Czas: 25 minut 
  • Poziom trudności: 1
  • Poziom ostrości: 1

Składniki: 

Sposób przygotowania: 

  1. Jackfruita przełóż na sitko, dobrze wypłucz pod zimna wodą, następnie odciśnij z jej nadmiaru.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż jackfruita z białą cebulą przez około 10 minut, tak aby jackfruit się dobrze zarumienił. Dodaj sos teriyaki, wodę i duś, aż woda odparuje, potem dopraw ostrym sosem BBQ. Przełóż do miski.
  3. Kromki pieczywa posmaruj masłem, następnie ułóż ser camembert i smażonego jackfruita. Kanapki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 5-6 minut. Następnie wyjmij i dodaj pozostałe składniki: buraka, pomidora, czerwoną cebulę, sałatę i przykryj drugą kromką. Gotową kanapkę przekrój na pół

TIP: Aby nadać jeszcze więcej smaku użyj Salsy meksykańskiej czerwonej.