fbpx

Klasyczne chilli con carne

1024 1024 Casa del Sur

Domowe chili con carne bez stresu i kombinowania? Z produktami Casa del Sur to prosty przepis na meksykańską klasykę – pełną smaku i gotową do podania z nachosami!

 

  • Czas przygotowania: 1 godzina
  • Poziom trudności: łatwy
  • Ilość porcji: 4

Składniki:

Do podania

Przygotowanie:

  1. Na dużej patelni zeszklij na oliwie cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę do chili con carne i mieszając, smaż przez minutę. Następnie dodaj wołowinę i smaż kolejne 4 minuty.
  2. Dodaj bulion oraz passatę i wymieszaj do połączenia się składników. Dopraw cukrem, pieprzem oraz szczyptą soli. Przykryj i duś ok. 30 min.
  3. Do gotującego się mięsa dodaj paprykę, fasolę i kukurydzę. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem przez ok. 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Chili con carne podaj z nachosami, domowym guacamole, świeżą kolendrą oraz limonką.