Szybkie, kolorowe i pełne smaku – fajita z produktami Casa del Sur to przepis idealny na tygodniowy obiad bez stresu. Gotowa przyprawa i wrapy skracają czas w kuchni, ale smak zostaje na długo!
- Czas przygotowania: 30 minut
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 Przyprawa Fajita Casa del Sur
- 500 gramów piersi z kurczaka lub indyka
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- 1/2 cebuli
- Olej
Do podania
- Ulubione Wrapy od Casa del Sur
- 200 ml kwaśnej śmietany
- 200 gramów sera cheddar
- Kolendra
Przygotowanie:
- Kurczaka pokrój w paski.
- W misce wymieszaj przyprawę do fajita z łyżką oleju roślinnego, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dodaj kurczaka, wymieszaj i odstaw do lodówki na 30 minut do zamarynowania.
- Papryki umyj, oczyść i pokrój w cienkie paski, a cebulę w półplasterki.
- Rozgrzej dobrze patelnię, dodaj zamarynowanego kurczaka i smaż przez ok. 3-4 minuty z każdej strony, następnie odłóż mięso na talerz.
- Na tę samą patelnię dodaj warzywa i smaż przez ok. 7 minut. Następnie dodaj kurczaka, wymieszaj i smaż kolejne 2 minuty.
- Tortille podgrzej na patelni lub w piekarniku.
- Ser cheddar zetrzyj na grubych oczkach.
- Kurczaka z warzywami wyłóż na tortillę. Dodaj kwaśną śmietanę, posyp startym serem i świeżą kolendrę następnie zwiń placek.