fbpx

Krem z dyni z chrupiącymi nachosami

700 700 Casa del Sur

Jeśli lubisz intensywne smaki i szybkie przepisy, ten krem z dyni z chrupiącymi nachosami jest dla Ciebie! Zupa dyniowa wzbogacona pastą z czosnku, imbiru i chili, kremowe mleczko kokosowe oraz chrupiące dodatki sprawiają, że to danie to prawdziwy hit na chłodne dni. Gotowy w zaledwie 15 minut!

  • Czas przygotowania: 15 minut
  • Poziom trudności: łatwy
  • Ilość porcji: 4

Składniki:

Do podania:

  • 1 łyżka Ostrego sosu z czerwonej papryczki Jalapeno Casa de Mexico
  • garść ulubionych Nachosów Casa de Mexico
  • 1 łyżka prażonych nasion słonecznika
  • Kilka listków kolendry

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Pokrojone warzywa wyłóż na blaszkę do pieczenia, polej oliwą i piecz około 40 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie, zmiksuj je na gładką masę.
  2. Do garnka wlej bulion, dodaj zmiksowane warzywa i mleczko kokosowe. Dopraw pastą z czosnku, imbiru i chili, pastą curry, solą oraz pieprzem. Zagotuj.
  3. Gorący krem z dyni podawaj z chrupiącymi nachosami, słonecznikiem i kolendrą.