Rożki à la pizza to idealny pomysł na szybki domowy street food. Wystarczy 15 minut i kilka składników Casa del Sur, by zaskoczyć wszystkich aromatyczną przekąską. Za przepis dziękujemy pyszne kadry.
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 15 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 8 wybranych Tortilli Casa del Sur
- Salsa dip Casa del Sur
- kukurydza
- oliwki
- starty ser żółty
- ulubione zioła (np. oregano, bazylia)
- jogurt grecki – do podania
Sposób przygotowania:
- Każdą tortillę przekrój na pół.
- Zwiń połówki w stożki i zabezpiecz końcówki wykałaczkami, by się nie rozwijały.
- Ułóż stożki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 5 minut — tylko do lekkiego zarumienienia brzegów.
- Wyjmij z piekarnika i usuń wykałaczki.
- Posmaruj wnętrze każdego rożka salsą warzywną i wypełnij nadzieniem: kukurydzą, oliwkami oraz startym serem.
- Wstaw ponownie do piekarnika na 5–7 minut, aż ser się rozpuści i lekko zarumieni.