fbpx

Meksykańskie rożki à la pizza

1024 1024 Casa del Sur

Rożki à la pizza to idealny pomysł na szybki domowy street food. Wystarczy 15 minut i kilka składników Casa del Sur, by zaskoczyć wszystkich aromatyczną przekąską.  Za przepis dziękujemy pyszne kadry.

Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 15 min
Ostrość: 1

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

  1. Każdą tortillę przekrój na pół.
  2. Zwiń połówki w stożki i zabezpiecz końcówki wykałaczkami, by się nie rozwijały.
  3. Ułóż stożki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 5 minut — tylko do lekkiego zarumienienia brzegów.
  5. Wyjmij z piekarnika i usuń wykałaczki.
  6. Posmaruj wnętrze każdego rożka salsą warzywną i wypełnij nadzieniem: kukurydzą,  oliwkami oraz startym serem.
  7. Wstaw ponownie do piekarnika na 5–7 minut, aż ser się rozpuści i lekko zarumieni.