Szybka i smaczna przekąska w zaledwie 20 minut? Flymetothespoon przygotowała przepis, który zamieni proste danie w meksykańską fiestę! To świetny pomysł na majówkowe spotkania z przyjaciółmi. Koniecznie spróbuj!
- 2 porcje
- Czas przygotowania: 20 minut
- Poziom trudności: 1
- Poziom ostrości: 2
Składniki:
- 125 g ulubionych chipsów nachos
- 215 g salsy meksykańskiej
- 200 g czarnej fasoli z puszki
- 4 papryczki jalapeno pokrojonych w talarki
- 150 g tartego sera cheddar
- ½ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- ½ limonki
- świeża kolendra posiekana
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na dno naczynia żaroodpornego wlej połowę salsy. Wyłóż też połowę fasoli i wysyp połowę przygotowanych nachosów. Wierzch posyp połową porcji sera. Następnie wlej pozostały sos (zachowując odrobinę na wierzch). Dodajemy też resztę fasoli, cebulę pokrojoną w piórka i resztę sera.
- Piecz przez 10 minut. Później polej pozostałym sosem, posyp posiekaną kolendrą i papryczkami jalapeno. Skrop sokiem z limonki.