fbpx

Nachosy zapiekane z serem i salsą meksykańską

1024 1024 Casa del Sur

Szybka i smaczna przekąska w zaledwie 20 minut? Flymetothespoon przygotowała przepis, który zamieni proste danie w meksykańską fiestę! To świetny pomysł na majówkowe spotkania z przyjaciółmi. Koniecznie spróbuj!

  • 2 porcje
  • Czas przygotowania: 20 minut
  • Poziom trudności: 1
  • Poziom ostrości: 2

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na dno naczynia żaroodpornego wlej połowę salsy. Wyłóż też połowę fasoli i wysyp połowę przygotowanych nachosów. Wierzch posyp połową porcji sera. Następnie wlej pozostały sos (zachowując odrobinę na wierzch). Dodajemy też resztę fasoli, cebulę pokrojoną w piórka i resztę sera.
  2. Piecz przez 10 minut. Później polej pozostałym sosem, posyp posiekaną kolendrą i papryczkami jalapeno. Skrop sokiem z limonki.