Mamy na to idealne rozwiązanie! Co powiesz na omleta z siekanej tortilli? To niecodziennie połączenie jest zaskakujące, sycące i pyszne! Dodatek papryczek jalapeno i ostrego sosu nada daniu delikatnej pikanterii.
- Czas przygotowania: 5 minut
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 1
Składniki:
- 3-4 Wrapy pszenne 25 cm Casa del Sur
- Kilka papryczek jalapeno Casa del Sur
- 1 łyżeczka Ostrego sosu z zielonej papryczki jalapeno Casa del Sur
- Salsa warzywna Casa del Sur – do podania
- 3 jajka
- 50 ml mleka
- 3-4 plasterki szynki
- 100 g mozzarelli lub innego sera tartego na gouda
- 2 łyżki posiekanej dymki
- garść rukoli
- 2 łyżki oleju
- Sól, pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
- Tortille zwiń w rulon i pokrój drobno.
- Wybij jajka do miski, dodaj mleko, połowę dymki, dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
- Na patelnię wlej olej, podsmaż pokrojoną w kostkę szynkę, dodaj pokrojoną tortillę, wylej masę jajeczną, dodaj ser oraz pozostałą dymkę. Smaż pod przykryciem na średnim ogniu, gdy się dobrze zetnie, przewróć na drugą stronę.
- Podawaj z rukolą i salsą warzywną.