Chrupiący kurczak, pikantne jalapeño i kremowy sos BBQ zamknięte w poręcznych sakiewkach z tortilli to idealna propozycja na spotkanie z przyjaciółmi. Szybkie w przygotowaniu i pełne wyrazistego smaku.
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 20 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 3 Wrapy pszenne Casa del Sur
- 12 Papryczek Jalapeno zielonych krojonych Casa del Sur
- 2 łyżeczki Ostrego sosu BBQ z papryki Jalapeno Casa del Sur
- 2 łyżeczki Przyprawy do Taco Casa del Sur
- 50 g Panierki Panko House of Asia
- 150 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kawałki
- garść rukoli
- 1 ogórek, pokrojony w słupki
- 1 awokado, pokrojone w plastry
- kilka listków kolendry
- 50 g majonezu
- 1 jajko
- 50 g mąki pszennej
- 200 ml oleju rzepakowego do smażenia
Sposób przygotowania:
- Kurczaka wymieszaj z przyprawą i odrobiną oleju, następnie panieruj kolejno w mące, jajku i panko. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odsącz na ręczniku papierowym.
- Majonez połącz z sosem BBQ. Wrapy przekrój na pół i posmaruj sosem.
- Na środek każdej połówki wyłóż rukolę, ogórka, awokado, kawałki kurczaka, kolendrę oraz papryczki jalapeño.
- Zawiń tortille w formę sakiewek, owiń papierem i zwiąż sznurkiem. Podawaj od razu.
