fbpx

Sałatka meksykańska z jalapeno

1022 1024 Casa del Sur

Czas na prostą sałatkę z meksykańską nutą! Karolina Kos przygotowała przepis na tę klasyczną, warzywną przekąskę i wzbogaciła ją o pikantny akcent. Zobacz jakie to proste!

  • 4 porcje
  • Czas przygotowania: 10 minut
  • Poziom trudności: 1
  • Poziom ostrości: 2

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie warzywa dokładnie umyj, a fasolę przepłucz pod bieżącą wodą.
  2. Sałatę rzymską, paprykę i cebulę pokrój na mniejsze kawałki, a pomidorki na pół.
  3. Wszystkie warzywa wrzuć do miski, dodaj kilka plasterków pokrojonej papryczki jalapeno (można pokroić ja na mniejsze kawałki), salsę guacamole i sok z limonki. Wymieszaj i gotowe.