Czas na prostą sałatkę z meksykańską nutą! Karolina Kos przygotowała przepis na tę klasyczną, warzywną przekąskę i wzbogaciła ją o pikantny akcent. Zobacz jakie to proste!
- 4 porcje
- Czas przygotowania: 10 minut
- Poziom trudności: 1
- Poziom ostrości: 2
Składniki:
- 400 g czarnej fasoli z puszki
- 8-10 plasterków krojonej papyki jalapeno
- 2-3 łyżki salsy guacamole
- 2 główki sałaty rzymskiej mini
- 1 mała czerwona cebula
- 100 g kukurydzy z puszki
- 1 czerwona papryka
- 200 g pomidorków cherry
- sok z ¼ limonki
Przygotowanie:
- Wszystkie warzywa dokładnie umyj, a fasolę przepłucz pod bieżącą wodą.
- Sałatę rzymską, paprykę i cebulę pokrój na mniejsze kawałki, a pomidorki na pół.
- Wszystkie warzywa wrzuć do miski, dodaj kilka plasterków pokrojonej papryczki jalapeno (można pokroić ja na mniejsze kawałki), salsę guacamole i sok z limonki. Wymieszaj i gotowe.