fbpx

Sałatka z pieczonymi ziemniakami i cieciorką

1024 1024 Casa del Sur

Ta sałatka ziemniaczana z cieciorką i warzywną salsą Casa del Sur to szybki sposób na pełen smaku lunch. Wystarczy 30 minut i gotowe!

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min
Ostrość: 1

Składniki:

  • 2 łyżeczki Przyprawy do Fajita Casa Del Sur
  • 4 średniej wielkości ziemniaki pokrojone w mniejszą kostkę
  • 1 puszka cieciorki
  • 4 ząbki czosnku
  • Sól do smaku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 1/2 średniej wielkości granata
  • 100 g pomidorków cherry
  • 1 cebula czerwona pokrojona w pióra
  • 50 g szczypiorku drobno pokrojonego
  • 50 g kolendry drobno pokrojonej
  • 100 g sałaty lodowej drobno pokrojonej

Sos:

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki skrop oliwą, przypraw solą i przyprawą do fajita. Upiecz w piekarniku lub urządzeniu airfryer do momentu, aż będą rumiane i chrupiące. Przełóż do dużej miski. 
  2. Cieciorkę odlej z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą, osusz. Skrop oliwą, przypraw solą oraz przyprawą do fajita. Upiecz podobnie jak ziemniaki i przełóż do miski. 
  3. Przygotuj sos mieszając ze sobą wszystkie jego składniki.
  4. Do miski z ziemniakami i cieciorką dodaj pozostałe składniki. Polej przygotowanym sosem i dokładnie wymieszaj.