Koniecznie wypróbuj ten przepis i zachwyć swoich gości! Aromatyczna marynata Teriyaki, soczysty kurczak, chrupiące taco shells Casa de Mexico i świeże dodatki tworzą wyjątkowe danie, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu. Za przepis dziękujemy Yummy_fotografia_kulinarna.
- Czas przygotowania: 60 minut
- Ilość porcji: 8 porcji
SKŁADNIKI:
- 8 sztuk Taco shells Casa de Mexico
- 2 łyżki Sosu z czerwonej papryki jalapeno Casa de Mexico
- 4 łyżki Sosu Teriyaki House of Asia
- 2 łyżki oliwy
- 250 gramów piersi z kurczaka pokrojonej w drobną kostkę
- 2 kulki burraty
- 100 gramów pomidorków koktajlowych
- Świeża kolendra
Sos
- 2 łyżki Sosu Sriracha House of Asia
- 4 łyżki majonezu light
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- Sól
PRZYGOTOWANIE:
- Piersi z kurczaka zamarynuj w sosie Teriyaki z dodatkiem sosu z czerwonej papryki jalapeno. Wstaw do lodówki na ok. 40 minut. Po czym zawiń kurczaka w folię/ papier do pieczenia lub połóż na talerzykach do grillowania i grilluj przez ok. 20 minut.
- Przygotuj sos: W miseczce wymieszaj majonez, jogurt, sos Sriracha i sól.
- Taco shells posmaruj sosem i wypełnij grillowanym kurczakiem.
- Dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe, kawałki burraty, polej sosem Teriyaki i udekoruj listkiem kolendry.