Gorące wrapy, ciągnący się ser i szczypta ostrości – a wszystko w kwadrans. Wystarczy kilka składników Casa del Sur, by zrobić coś naprawdę smacznego.
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 2 sztuki Wrapów kukurydzianych Casa del Sur
- kilka sztuk Papryki jalapeno czerwonej krojonej Casa del Sur
- 1 łyżeczka Przyprawy do taco Casa del Sur
- 4 jajka
- 8 zielonych szparagów
- 50 g plastrów szynki
- 50 g tartego sera cheddar
- 50 g masła
Sposób przygotowania:
- Podgrzej wrapy na suchej patelni przez około 30 sekund z każdej strony, następnie przełóż na deskę.
- Szparagi zblanszuj w osolonej wodzie przez 1–2 minuty, następnie podsmaż na połowie masła przez 2–3 minuty.
- W misce roztrzep jajka z przyprawą do taco. Na tej samej patelni rozpuść pozostałe masło i usmaż jajecznicę na średnio ścięto.
- Na środek każdego wrapa ułóż szynkę, szparagi, plasterki papryczki jalapeno, ser cheddar i porcję jajecznicy. Zwiń jak klasycznego wrapa i delikatnie podpiecz z obu stron na suchej patelni, aż tortilla się lekko zarumieni.