Przyznajcie, kto nie zna burrito? Ta tradycyjna, meksykańska potrawa zawsze obroni się swoim smakiem. Spróbujcie wersji stworzonej na bazie naszych pysznych produktów.
- 4 porcje
- Czas: 30 minut
Składniki:
- Opakowanie tortilla wraps 25 cm
- Puszka czarnej fasoli
- 2 łyżeczki pasty z czosnku lub 3 posiekane ząbki
- 1 przyprawa do Burrito
- 2 łyżeczki drobno pokrojonej papryki Jalapeno zielonej
- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 2 cebule pokrojone w kostkę
- 100 g ugotowanego ryżu
- 200 ml passaty pomidorowej
- Puszka kukurydzy
Sposób przygotowania:
- Cebulę i czosnek usmaż na złoto, dodaj passatę pomidorową, mięso i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj fasolę, kukurydzę oraz paprykę jalapeno. Dopraw do smaku przyprawą do burrito.
- Tortillę podgrzej na ciepłej, suchej patelni po 15 sekund z każdej strony.
- Nałóż farsz oraz ryż na środek tortilli i zwiń. Zapiekaj w piekarniku przez 15 min. w temperaturze 180°
Tip: Jeśli chcesz nadać daniu pikanterii i świeżości użyj ostrego sosu z zielonej papryki Jalapeno.