fbpx

Burrito z mieloną wieprzowina

1023 1024 Casa del Sur

Przyznajcie, kto nie zna burrito? Ta tradycyjna, meksykańska potrawa zawsze obroni się swoim smakiem. Spróbujcie wersji stworzonej na bazie naszych pysznych produktów.

  • 4 porcje
  • Czas: 30 minut

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek usmaż na złoto, dodaj passatę pomidorową, mięso i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj fasolę, kukurydzę oraz paprykę ­­­­jalapeno. Dopraw do smaku przyprawą do burrito.
  2. Tortillę podgrzej na ciepłej, suchej patelni po 15 sekund z każdej strony.
  3. Nałóż farsz oraz ryż na środek tortilli i zwiń. Zapiekaj w piekarniku przez 15 min. w temperaturze 180°

Tip: Jeśli chcesz nadać daniu pikanterii i świeżości użyj ostrego sosu z zielonej papryki Jalapeno.